Kirándulások Piros csoport Sárga csoport Zöld csoport Kék csoport Lila csoport Narancs csoport Külön foglalkozások

Óvodánk 1979-ben, a Nemzetközi Gyermekévben épült, Budapest-Zugló kertvárosi, zöldövezeti környezetében. Távol a nagyváros zajától, a Rákos-patak partján helyezkedik el. Tágas, nagy óvodakertünkben több mint húsz éves fák között figyelünk arra, hogy gyermekeink minél több időt töltsenek a szabadban. Igyekszünk közel hozni hozzájuk a természetet.

Nevelési célunk a gyermeki személyiség sokoldalú fejlődésének elősegítése. Minden gyermeket az egyéni érettségéhez képest fejlesztjük magasabb szintre. Óvodai nevelésünk gyermekközpontú. A személyiség szabad kibontakozásában a gyermeket körülvevő személyi és tárgyi környezet szerepe meghatározó, ezért ezekre fokozott hangsúlyt fektetünk.

Nevelésfilozófiánk a gyermeki személyiség szeretete, megbecsülése és tisztelete, a másság elfogadása. Az óvodások megfelelő nyugalmat, biztonságot és szakmai stabilitást igényelnek. Minden tevékenységet ennek rendelünk alá. A legfontosabbnak az érzelmi biztonságot, és a nyugalom légkörének megteremtését tartjuk.

A személyiségfejlesztést és minden más tevékenységet a játékba integráltan végezzük. A napirendünk folyamatos.

Óvodai nevelésünk hangsúlyos területei:

Egészséges életmódra nevelés: A programunk kiemelten kezeli a gyermekek mozgásigényének kielégítését, a mozgásszükséglet fenntartását, a mozgástapasztalatok bővítését, az összerendezett mozgás kialakítását, a testi fejlődés elősegítését.

Komplex esztétikai nevelés: A művészet a teljes személyiség harmonikus fejlődését segíti, különös tekintettel az érzelmek dominanciájára. Az esztétikai nevelés különböző területeit is a játékba integráljuk és komplexen kezeljük a programunkban. A néphagyományok beolvadása az esztétikai nevelésbe, magába foglalja a jeles napokra való emlékezést, az örömteli, közös készülődést az ünnepekre, a játék, munka, ismeretszerzés lehetőségét.

Óvodánk 6, részben osztott, illetve tiszta csoporttal működik. Korszerű, minden igényt kielégítő tornaterem áll rendelkezésünkre, a mozgás fejlesztésére. Óvodánkban, érzelmi biztonságban, esztétikus környezetben élik mindennapjaikat a gyermekek, amely személyiségfejlődésüket nagymértékben elősegíti. Kreatív, jó pedagógiai képességekkel rendelkező, az új dolgokra nyitott, fejlődni vágyó óvodapedagógusok vesznek részt a gyermekek nevelésében. Célunk a partnerközpontú működés, ezért minőségirányítási rendszert működtetünk. A szülők kérésére speciális szolgáltatásokkal egészül ki az óvodai élet, melyek szorosan kapcsolódnak programunkhoz. (mozgáskotta, SZÓRAKA zenei képességfejlesztés-néptánc, kézműves foglalkozás)

Legfőbb nevelőeszközünk a szeretet és a pozitív hozzáállás.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

Nevelési érték közvetítéseként fontosnak tartjuk, a szülőkkel és a gyermekekkel is tudatosítani, hogy a környezet védelme mindannyiunk feladata és egy kis odafigyeléssel javíthatunk a környezet terhelésén. Az óvodapedagógusok a lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek azért, hogy ez a szemlélet kialakulhasson, és a jövő nemzedéke már tudatosan figyeljen a környezetvédelemre. Óvodapedagógusaink elkötelezett környezetvédők, ezért nagyon fontosnak tartjuk a környezettudatos magatartás kialakítását már gyermekkorban. Hiszen amit a gyermek ebben a korban tapasztal és gyakorol, az a zsigereiben rögződik, egész életére kihat és természetessé válik számára. Ez lehet a jövő kulcsa mind a klímaváltozás lassítására, mind a környezet pusztítás megakadályozására. A hosszú távú gondolkodás alapja csak a jövő generáció nevelésében rejlik!

2014-ben másodszor is elnyertük a „Zöld óvoda” címet, mely elismerése a környezettudatos nevelésünknek!

Hatékony munkánkat a szülők és az iskola legnagyobb megelégedésére végezzük. Pedagógiai munkánk nem ér véget az óvodás gyermekek nevelésével, a családok felé is értéket közvetítünk a különféle közös programokkal. (családi kirándulás, munkadélutánok, sportrendezvények).

Így teljes a mi "küldetésünk"!

 

Bejelentkezés